sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Face of Global Sex 2010

Sa vorbim despre sex! Rezultatele studiului ne arata evidenta nevoie de mai buna informare a tinerilor din Romania în materie de educatie sexuala. Tinerii din Romania au nevoie de o mai buna informare pentru a îsi proteja sanatatea sexuala, conform rezultatelor ultimului studiu realizat de Durex. Studiul denumit "Ei nu vor sti daca noi nu le vom spune" - o cercetare a cunostintelor, atitudinilor si practicilor în rândul tinerilor din Europa- este cel de-al cincilea raport editat în seria studiilor anuale dezvoltate de catre Durex Network’s Face of Global Sex (cercetari anuale globale pe diferite tematici legate de viata sexuala)

Cercetarea s-a facut pe un esantion reprezentativ de peste 15,000 de tineri cu vârste între 15-20 ani din 15 tari europene - 9 din Europa de Vest si 6 din Europa de Est. S-a analizat experienta lor în ceea ce priveste educatia sexuala si impactul asupra sanatatii vietii lor sexuale în materie de informatii, atitudini si practici.


Rezultatele au revelat un grad ridicat de ignoranta la nivelul tarilor din Europa relativ la bolile cu transmitere sexuala (BTS). Spre exemplu, nu mai putin de 4 din 10 tineri români (40,3%) cred în mod eronat ca pot contacta o BTS de pe scaunul toaletei. Aceasta valoare este a doua între tarile europene, dupa Turcia (44,4%). Tinerii români sunt putin mai informati în ceea ce priveste perceptia asupra riscului unei BTS. În România, 19,1% dintre tinerii intervievati cred ca riscul de a contacta o astfel de boala este mic sau nu exista - comparativ cu 37,5% în Slovenia, 50% în Germania si surprinzator 70,3% în Belgia.


La întrebarea daca ar utiliza un prezervativ pentru o partida de sex cu un nou partener, 3,4% dintre români au declarat ca nu, aceasta cifra fiind a treia din Europa, dupa Turcia (14,4%) si Polonia (3,5%).Tinerii români au avut rezultate mai slabe în ceea ce priveste utilizarea metodelor contraceptive în mod regulat. Unul din cinci (20%) declara ca nu a folosit nicio forma de contraceptie ultima data când au întretinut relatii sexuale. Lipsa lor de cunoastere se reflecta în imaginea pe care o au tinerii români despre educatia sexuala primita în scoli, cu mai mult de jumatate (53,9%) dintre ei declarând ca profesorii lor nu aveau pregatirea necesara pentru a le preda lectii de educatie sexuala.


Studiul mai arata de asemenea ca, în general, tarile din Europa de Vest au înregistrat scoruri mai ridicate în ceea ce priveste cunostintele, atitudinile si practicile în materie de sex, comparativ cu tarile din Europa de Est. Femeile au înregistrat scoruri mai ridicate decât barbatii. Rezultatele cele mai bune au fost obtinute în general de cei care au primit informatii cu rol de educatie sexuala de la parteneri, profesori sau persoane specializate în domeniu.


La publicarea raportului Durex, Anca Musat, Marketing Manager al companiei, a mentionat: "Rezultatele studiului prezinta o diferenta semnificativa între tarile din Europa de Est si cele din Vest, ceea ce sugereaza faptul ca ar fi benefica o implicare mai mare a organizatiilor europene, o noua abordare si continuarea cercetarilor pentru a identifica motivele ce stau la baza acestor diferente". 


"Un alt motiv de îngrijorare ar fi rezultatele scazute înregistrate de tinerii barbati din toate tarile analizate, în comparatie cu tinerele. Trebuie luate masuri urgente referitor la aceasta diferenta semnificativa de nivel de informare pentru protejarea sanatatii sexuale a generatiilor viitoare.Prin atragerea atentiei asupra acestor probleme speram ca acest studiu sa fie util prin informarea organizatiilor politice si cu rol educativ spre dezvoltarea de initiative cu caracter educational în ceea ce priveste viata sexuala si relatiile de cuplu."


View the original article here


Established, successful ebook, now open to affiliates. Easy To Organise Party Games For The Whole Family / Church / Corporate / Celebration Etc. Longtail Keywords, Cross Sell And Upsell. More Info At www.TreasureHuntBook.com/affiliatehelp.htm


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu