luni, 22 noiembrie 2010

Membrii mafiei japoneze au testat veridicitatea jocului Yakuza

 Trei membri Yakuza au testat un joc video despre lumea interlopa nipona

Lansat în 2010, jocul video Yakuza 3, a carei actiune se petrece în lumea interlopa nipona, a fost laudat de pasionatii de gaming americani pentru veridicitatea scenariului si dialogurilor.


Jake Adelstein a decis însa sa apeleze la un juriu mai competent si a rugat trei gangsteri din Tokyo sa evalueze jocul video, sub protectia anonimatului. Rezultatul a fost un articol publicat pe site-ul Boing Boing, în care este descrisa discutia celor trei în timp ce butonau la “Yakuza 3”. Adelstein mentioneaza ca doi dintre cei trei Yakuza au numai câte noua degete la mâini (membrii organizatiei nipone se aleg cu degetele mici taiate când o dau în bara în timpul unor misiuni).


În ceea ce priveste violenta, toti cei trei Yakuza au criticat jocul. Unul dintre ei a fost nemultumit ca personajele nu mor în timpul batailor cu pumnii si picioarele, ceea ce este nerealist. Un altul a criticat frecventa încaierarilor: “Nici un Yakuza nu începe sa împarta pumni în stânga si în dreapta, mai ales cei cu functii de conduceri. Ar ajunge imediat în închisoare sau la spital, ba chiar ar putea fi ucis de oamenii sai pentru ca aduce probleme”. Cel de-al treilea s-a plâns ca luptele sunt prea elaborate: “O lupta reala este scurta si extrem de brutala. Nu dureaza mai mult de un minut. De obicei, cel care loveste primul câstiga”.


Membrii Yakuza transformati în evaluatori de jocuri au fost însa placut impresionati de aspectul si felul de a vorbi ale personajelor.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu