duminică, 14 noiembrie 2010

Un joc pe calculator recreează Zidul Berlinului VIDEO

Un student a creat un joc care reface atmosfera de la Zidul Berlinului

Un programator german a gasit un mod neobisnuit de celebrare a 20 de ani de la reunificarea Germaniei: a creat un joc pe calculator care simuleaza trecerea Zidului Berlinului, relateaza Deutsche Welle.

Studentul din Karlsruhe a pus la punct un joc care cere participantilor sa împuste est-germanii care încearca sa treaca granita în Germania de Vest.

Jocul este intitulat "1.378 kilometri", referire la lungimea vechii granite dintre Germania de Est si Germania de Vest. Granicerii din Estul comunist actionau sub politica "împusca pentru a ucide", strategie ce a dus la moartea a sute de oameni care încercau sa ajunga în Vest. Jocul va fi prezentat oficial la 3 octombrie, când se celebreaza reunificarea.

Acompaniati de imnul Germaniei de Est, jucatorii pot vedea fostele fortificatii de granita si granicerii, gata sa împuste tot ce misca. Jocul a provocat deja reactii amestrecate. Directorul Fundatiei Zidului Berlinului a spus ca jocul este lipsit de gust si o palma data familiilor victimelor.

Însa creatorul sau, Jens Stober, insista ca jocul era necesar. "Eu cred ca, mai ales în rândul tinerilor, aceasta parte a istoriei nu mai este cu adevarat discutata si este uitata", a subliniat el.


Un profesor care l-a ajutat pe student sa creeze jocul a spus ca aceasta este serios si ca jucatorii învata istorie. "Cred ca oamenii care vor juca îsi vor pune multe întrebari. Vor vrea sa stie mai multe despre fortificatii, dispozitivele automate de tragere si de ce erau acolo,", a declarat el.

The Ultimate Games Guide teaches you how to play dozens of the best party games, only the very best group games, beer games and card games around!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu