marți, 23 noiembrie 2010

Geocaching joacă de-a v-aţi-ascunselea cu pirotehniştii români

 Geocaching este un joc de aventuri pentru cei care detin un GPS. Oameni din toata lumea ascund diverse cutii cu un continut simplu (de cele mai multe ori un text si un pix) si publica doar coordonatele, latitudine si longitudine, pentru ca ceilalti jucatori sa le poata gasi. Site-ul care ofera suportul pentru aceasta activitate este geocaching.com.

Unele "comori" sunt ascunse foarte bine si sunt chiar foarte dificil de gasit, iar unii utilizatori ai geocaching.com, nu ofera decât indicii despre locul cutiutelor, fara coordonate. Daca cei care încearca sa localizeze sunt lenesi, pe site se gaseste  harta, pe suportul Google Maps, unde sunt localizate majoritatea cutiilor.


Pirotehnistii au intervenit în zona podului Baneasa, unul dintre traseele presedintelui israelian Shimon Peres, aflat în vizita în România, dupa ce în zona a fost descoperit un colet suspect, care în cazul de fata era chiar o cutie din Geocaching. Pirotehnistii din Bucuresti ar trebui anuntati ca în Bucuresti exista în acest moment circa 180 de cutii, unele ascunse mai bine decât altele.


Nu putem fi siguri care anume colet este cel buclucas, dar cel mai apropiat care poate fi identificat pe site este chiar lânga pasajul Baneasa, sub numele de "Bucharest Micro #1".


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu