duminică, 14 noiembrie 2010

Jocurile violente sperie copiii

Jocurile video, in special cele cu subiecte violente, rapide si infricosatoare sunt deliciul oricarui tanar. Din pacate, in unele cazuri adolescentii nu pot distinge realitatea de lumea virtuala, de aceea au fost inregistrate cateva cazuri in care acestia au folosit experienta acumulata pe calculator pe strazi.

S-a afirmat, cu cateva saptamani in urma, ca jocul Grand Theft Auto a transformat un adolescent intr-un ucigas de politisti. Rudele victimelor adolescentului au dat in judecata producatorii si distribuitorii Grand Theft Auto, spunand ca jocul este responsabil pentru faptele sale.

Plangerea pretinde ca jocul l-a impins pe Devin Thompson, acum in varsta de 18 ani, sa impuste doi politisti si un operator in anul 2003. Se pare ca Thompson, in momentul in care a fost retinut a declarat politistilor ca "Viata e un joc video. Trebuie sa si mori odata."

Anumiti oficiali iau masuri pentru prevenirea unor cazuri similare, pe viitor. In Statele Unite, Entertainment Software Rating Board a clasificat fiecare joc pe categoria sa de varsta, astfel jocurile 'E10+', fiind potrivite numai celor peste 10 ani.

Aceste categorii se incadreaza intre rating-ul 'E' potrivit tuturor si 'T' potrivit adolescentilor. Acest rating este menit pentru a opri expunerea tinerilor la violenta chiar fantezista din anumite jocuri.

In Marea Britanie, Rockstar Games a avut o multime de probleme pentru reclamele facute Grand Theft Auto: San Andreas inainte de 9 seara. Reclame ale jocului care includeau focuri de arme si scene extrem de violente, au fost difuzate de catre Advertising Standards Agency in cursul unor emisiuni adresate intregii familiei. Reclamele nu vor mai fi difuzate inainte de ora 9 PM in viitor.

A foreplay game intended for loving couples to improve their playful intimacy and relationship. Over 200 foreplay ideas each.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu